Loopbaancoaching

Loopbaantraject
Wil je een verbeterslag maken in je professionele leven kies dan voor een loopbaantraject. Dat begint altijd met vergroting van je zelfinzicht: wat wil ik, wat kan ik en wat doe ik? We werken onder meer met Talent Management Analyse: een test als innerlijke verkenning van jouw drijfveren en talenten. Daarmee geeft de TMA inzicht in wat jou motiveert en drijft, zodat je beter richting kunt geven aan je loopbaan.

Loopbaanvragen kunnen zijn:

  • Je wilt een vervolgstap maken in je carrière maar weet niet goed hoe je dit moet aanpakken
  • Je ervaart continue een gevoel van spanning op je werk en wilt hier verandering in brengen
  • Je hebt net een studie afgerond en wilt begeleid worden bij de vervolgstappen
  • Je wilt steviger je grenzen gaan stellen en nee durven zeggen
  • Je hebt je baan verloren en denkt dat je te oud bent voor de arbeidsmarkt
  • Je wilt je ziek-zijn integreren in je werk
  • Je wilt weer energie krijgen van je werk

Je krijgt de regie weer terug
Speelt een van bovenstaande vragen bij jou en wil je hier actief verandering in aanbrengen? Tijdens een loopbaantraject ga je oplossingsgericht aan de slag met je kwaliteiten en valkuilen.

Je leert weer regie te krijgen op je werkgebied. Dankzij gesprekken, tests en coach-tools ontdek je wie je bent,  wat je kunt en wat je wilt. Je maakt zelfstandig keuzes op grond van je behoeften, talenten en drijfveren. Onze gesprekken zijn  vertrouwelijk en indien je werkgever opdrachtgever is worden vooraf afspraken gemaakt.

Hoe?
Tijdens een gratis kennismakingsgesprek verkennen we je loopbaanvraag en formuleren we je doel. Ik werk ondermeer met de TMA Talentenanalyse waarmee je meer zicht krijgt op je talenten en drijfveren. Het is belangrijk te weten waar je energie van krijgt zodat je je loopbaandoel hierop kunt afstemmen. Kortom: je leert jezelf beter kennen en krijgt technieken onder de knie waarmee je écht verder komt!

Focus op je talent
TMA talenten motivatie analyse meet in totaal 22 drijfveren, 44 talenten en 53 competenties. Dit geeft inzicht in wat jou drijft en waar jou voorkeursgedrag ligt.  Hoe ga je om met uitdagingen bijvoorbeeld of heb je sociale empathie, ben je volhardend en hoe ga je om met verantwoordelijkheid, orde en structuur? De scores laten zien wat je nodig hebt in jouw functie/rol om het beste uit jezelf te halen.

Coach-doel en opdrachten
Na elke sessie schrijf je een reflectieverslag zodat je zicht krijgt op je ontwikkelproces en werk je aan de opdrachten die ik speciaal voor je selecteer. Ze ondersteunen je proces en zorgen dat je dichter bij je coach-doel komt. Tussentijds evalueren we of de coachvraag nog klopt met de opgedane kennis of dat we deze moeten herijken. Na afloop van het traject is de eindevaluatie en wordt er binnen twee maanden een follow-up-afspraak gemaakt  om te kijken ‘waar je staat’ en hoe het met je gaat. Voor een meerprijs is een tussen-en eindrapportage inbegrepen.

Een losse sessie kan ook
Je hebt de mogelijkheid om een traject te kiezen van vier sessies of van acht sessies. Ook behoren enkele sessies tot de mogelijkheid. De tussenperiode is telkens twee weken bij voorkeur live en in sommige gevallen online via Zoom.