Vergoeding

Je werkgever betaalt*
Het loont voor je werkgever om de kosten te vergoeden. Deze zijn aftrekbaar van de belasting en je werkgever heeft er belang bij dat je goed in je vel zit, je verder ontwikkelt of weer snel beter bent. Een re-integratietraject is veel goedkoper dan het langdurig doorbetalen van ziekteverzuim. Soms valt het onder je cao.

Je betaalt het zelf*
Ben je particulier, zzp’er of ondernemer dan kun je de kosten inclusief de BTW als scholingsuitgaven van je inkomstenbelasting aftrekken. Houdt rekening met een drempel (in 2020 € 250,-). De coaching dient dan gericht te zijn op verandering van positie of het op peil houden/verbeteren van vakkennis met het oog op verwerven van inkomen.

Persoonsgebonden budget/UWV*
Wil je onderzoeken of er vergoedings-mogelijkheden zijn vanuit je PGB en UWV informeer even bij de betreffende instantie. Met een aanvullend pakket op je basisverzekering wordt coaching in sommige gevallen vergoed.

*Aan bovenstaande informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij je belastingadviseur.